Tid

Posted by admin - September 26th, 2014

Att hålla kontroll på tid i olika former är något sim genomsyrat mänskligheten sedan lång tid tillbaka. I begynnelsen var sättet att mäta tid mer grovhugget, stenar reste på högkant för att se årstidsväxlingarna. Antingen som någon form av religiösa monument, men mer troligt för att hålla sätt på när det var dags att så för jordbruket och skörda inför den kalla årstiden. I en del länder för att hålla koll på när floder svämmar över.  Sedan kom tidmätning i form av vattenur och andra mer eller mindre underfundiga saker. De klockor eller ur som ligger till grund för dagens teknik härstammar delvis från uret som brukade finnas i kyrkor.  Och efter några hundra års utveckling står vi där vi står med den här typen av klockor. Framsteg eller inte, tja det kan diskuteras.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Blog Home