Bära ringar

Posted by admin - January 7th, 2012

Att bära vigselringar är en tradition som man finner i hela världen, och för de flesta så känns det viktigt att visa att man är gift genom att bära en ring på sitt vänstra finger. Nu ska man dock vara medveten om att det här på intet sätt är normen i världen och att det finns många olika traditioner för hur man bär vigselringar. Det är inte alls så att båda måste bära vigselringar, men man ska förstås vara känslig för hur ens partner upplever det om man väljer att inte ha på sig sin ring varje dag.

 
För män kan det tyckas självklart att bära vigselringar, men det finns många kulturer där en man aldrig skulle komma på tanken att sätta på sig en ring bara för att han gått och gift sig. I många kulturer så förväntar man sig helt enkelt att män i en viss ålder är gifta och de behöver inga vigselringar för att bevisa detta. Kvinnor kan också signalera att de är gifta genom att klä sig på ett annorlunda sätt, eller med en ny titel som Fru istället för Fröken.

 
I Sverige är det inte många som känner sig bundna av traditioner och frågan om båda måste bära vigselringar handlar mer om det individuella förhållandet. Tycker man om att demonstrera sin status som gift med en ring så ska man givetvis bära den. Annars kan man ju använda precis vilka tecken som helst för att visa sin kärlek och tillit. Det viktigaste är trots allt att man kommer överens om vem som ska bära vigselring och vem som eventuellt inte ska det.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Blog Home